34 päivää kesään: päivä 31

Kurssit arvioituna tänään kello 15.27. Hapoilla, mutta vähemmän kuin kertaakaan sitten kevään 2001. Energiaa riitti jopa tulevan vuoden suunnitteluun. Se näyttää taas kerran kaikkia aiempia vuosia massiivisemmalta möhkäleeltä, vaikka ensimmäisen kerran urallani kursseja on aiempaa vähemmän. Miten pitkään kasvu voi jatkua? Millainen rusaus kuuluu kamelin selästä sitten kun se pettää?

Tänään saapui matkatoimiston ensimmäinen tarjous kevään Puolan matkan ohjelmasta. Tarinan ystävänä pidän siitä kovasti, vaikka se ei ole likimainkaan valmis. Ensin pieni linnoitus, jolla on sykkä historia. Sitten pienempi tuhoamisleiri, isompi tuhoamisleiri ja yhteenvetona juutalaismuseo. Lopuksi lyhyt visiitti pienessä metsässä. Sielläkin tapettiin 22 000 ihmistä. Reitti kulkee halki Baltian ja Puolan, joiden lähes jokaista kylää holokausti on koskettanut. Nyt tarvitaan vielä yksi päivää lisää Krakowassa, yhteinen illallinen, vierailu synagogassa (ehkä jopa jumalanpalveluksessa) ja kenties visiitti kolmannelle keskitysleirille. Kaikkea ei saa. Täydellisyys on toisaalta aika tylsää.

Perhe liukuu lomille lomittain. Laura sai jo päiväkodista kukanmuotoisen kortin, ja päiväkodin hoitajat kasviksen. Ihmisistä tärkeimmät, joista en edelleenkään keksi riittävästi ylisanoja. Lotalla ja Otsollakin on jo huomenna kevätjuhla. Lotalle sek on koululaisena ensimmäinen, joten harvahampaisella riittää kysymyksiä: onko oltava reppu jos koululla ei ole enää tavaraa, miten koulussa muka voi katsoa leffaa, miksi ope lähtee opiskelemaan? Ja kyllä se kesä tulee Katille ja minullekin. Lauantaina on laskettu aika. Tänään harjoittelin jo. Luin kirjaa kaikessa rauhassa. Kaksi sivua. Sitten tuli tarve lähettää viesti Wilmassa.

IMG_5956

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s