34 päivää kesään: päivä 6

Tänään olisi ollut tarjolla Tornien taisto, mutta ymmärsin jo torstaina ettei tässä univelkaantuneisuudessa ajella aamuyöllä Porvooseen. Kävin sen sijaan ripottelemassa loput pöntöt kankaalle. Kuudellekymmenelle kirjosieppo- ja kolmellekymmenelle leppälintupariskunnalle on nyt hulppea kaksio tarjolla.

Pistäydyin samalla katsastamassa Yli-Myllyn suojelualueen Lopella. Vajaan kuuden hehtaarin tila on idyllinen. Elämää nähneiden rakennusten ympäristössä on vanhahkoa peikkometsää, lampaiden laiduntamaa niittyä ja soma pieni puro. Vuokot kukkivat kivasti juhlavuoden väreissä. Pieni mutta perin sympaattinen luonnonsuojelualue. Näitä soisi olla enemmän. Kiitos Luonnonperintösäätiö.

Matkalla näin moottoripyöriä enemmän kuin koskaan, palveluskoiraihmisiä enemmän kuin koskaan, sauvakävelijöitä enemmän kuin koskaan, avoautoja enemmän kuin koskaan, pihaansa puunaavia ihmisiä enemmän kuin koskaan, kiireettömiä hymyileviä ihmisiä enemmän kuin koskaan. Voin vain kuvitella miltä olisi näyttänyt Porvoon jokivarsi ajellessani kotiin Sikosaaren tornilta. Missä nuo kaikki ovat piileskelleet talvikauden? Suomalaisten puhkeaminen kukoistukseen keväällä sietäisi olla yksi maailman ihmeistä.

IMG_0055IMG_0068

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s